måndag 27 maj 2013

Önskelista inför dopet

Det har hörts från flera ställen att Algot borde sammanställa en önskelista, inför sitt dop. Algots mamma och pappa hjälper bara till lite med skrivandet. Eftersom Algot inte gillar tennföremål och silverföremål med ingraverat längd/vikt/eller liknande undanber han sig sådant.

Mamman gillar böcker, och har dessutom tänkte att Algot också ska göra det - hittills består barnboksdelen av bokhyllan av två böcker. Således liten risk för att råka köpa en dublett.

Ett sånt där roligt födelsedagståg skulle vara roligt att ha, till exempel ett sånt här med djur:

http://www.blaelefant.se/bilder/artiklar/zoom/ima-GK108_1.jpg
Vi gillar att sjunga, mamman hellre än bra och pappan med lite bättre röst - en sångpåse vore inte så dumt (man tar upp en figur ur en påse, och sjunger en lämplig sång: till exempel lamm - bä bä vita lamm). Finns på många ställen och hemmafixad är helt okej!
http://www.blaelefant.se/bilder/artiklar/zoom/osk-208_1.jpg
Mamman vill ha sina plastbunkar för bakning i fred, och tycker nog att andra plast- eller träleksaker att stapla och bygga med skulle vara bra. Lite tidigt än kan tyckas, men hon har hört att barn växer (fort). 

Gåvagn, bräda med spikar att hamra på, en leksaksbil och ett par skallror har Algot i vart fall redan. Ett matset med tallrik och bestick har också dykt upp. 

En gåstol vill vi inte ha. Mamman och pappan tror bestämt att Algot kommer kunna förflytta sig (alltför) snart ändå. 

I klädväg använder vi mest storlek 62 nu, något enstaka plagg i storlek 56 fungerar fortfarande.

En liten mini-kånken (jodå, det är läääänge tills det är dagisdags, men man Algot får väl önska var han vill? ;) Röd, turkos, gul eller orange, eller någon annan fin färg. 
En sparbössa vore bra (men inte tenn eller silver, okej?), så Algot kan samla ihop pengar och sätta in på sitt egna konto hos Handelsbanken. Den här är ju en klassiker om inte annat:
thumb_MM_002.jpg
Eller något helt annat, som ni tycker att vart barn behöver.

...och begagnat är helt okej!

Fast vi tycker att det allra roligaste är att ni kommer upp och firar med oss, så egentligen behöver ni inte ge något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar