lördag 8 februari 2014

1-årsdagen

närmar sig i sanning med stormsteg, och vi har nu en liten pojke som står stadigt (när han inte inser att han står utan att hålla i sig) och som till och med tagit ett par steg (fast det var nog en engångsföreteelse).

En hänggunga till vardagsrummet skulle vara skoj - gungan som sitter där nu ska förstås få bo utomhus till sommaren. Ikeas hänggunga fungerar upp till 100 kg, så det kan hända att föräldrarna lånar den... (Fast somliga gillar inte färgen så värst).

IKEA PS SVINGA Hängstol IKEA Att gunga utvecklar bl.a. balanssinnet och kroppsuppfattningen. Väcker även en känsla av välbefinnande och avslappning.

Ett födelsedagståg önskar Algot sig fortfarande (eller, okej då, mamman):
http://www.blaelefant.se/sv/artiklar/fodelsedagstag-djurkaravan.html 

Jag tror fortfarande att en sångpåse skulle vara roligt, kanske något att sy/sticka/virka för (någon av) de händiga fastrarna?

Vi har förvisso fått mitt (eller mina bröders?) gamla Duplo-klossar av Algots mormor (tack mormor!) men lite fler klossar skulle inte vara så dumt. 

http://lekmer.se/mediaarchive/1065717/productoriginal/10554-1.jpg 


En gunghäst (-älg?) eller ännu hellre ett hoppdjur tror mamman skulle bli mycket uppskattat.
http://www.blaelefant.se/bilder/artiklar/zoom/vlt-hs0014_1.jpg



Bokstavsklossar tycker mamman skulle vara bra, åtminstone för framtiden. Sannolikt är det helt omöjligt att få tag på såna med å, ä och ö, men drömma får man ju.
http://www.blaelefant.se/bilder/artiklar/zoom/abs-1169_1.jpg 

Algot har just nu storlek 74 i kläder men närmar sig med rask takt storlek 80! 

Böcker är finfint tycker mamman och framhärdar i att Algot också en dag kommer tycka det. Tills vidare läser och njuter mamman själv av barnböckerna. 

Möbler till Algots rum (eller ett bidrag till det) skulle inte heller vara så dumt - ett litet bord med stolar till exempel.

Vi vill på alla sätt uppmuntra det faktum att Algot gillar musik - en trumma, tamburin (eller något annat (rytm)instrument man kan slå/skaka på skulle nog inte vara så dumt. Maracas har vi däremot redan).
http://www.blaelefant.se/bilder/artiklar/zoom/leg-2962_1.jpg 
http://www.blaelefant.se/bilder/artiklar/zoom/pre-jip0660AS-bla_1.jpg

Sommaren kommer snart (nåja) och då behöver man säkert hink-och-spade eller en liten pool. Tror mamman.

Fingerfärg kanske kan vara roligt?

Fisher Price har många roliga leksaker, och de brukar finnas begagnat på loppis. 

...och knoppussel, den gamla klassikern!
http://www.jollyroom.se/catalog/product/view/id/48024/s/djeco-pussel-incrocodible/category/291/
Mamman vet inte riktigt vilken ålder som det är lämpligt att börja Astrid Lindgren- och Disney-indoktrineringen i, men den kanske kommer snart? Algot måste bara lära sig att man kan vara stilla också...

En cykelhjälm är kanske inte så roligt, men kommer behövas till våren.

Vi har beställt ett leksakskök från Ikea, så låtsasmat, små kastruller och sånt vore inte så dumt (kan nog den händige/-a göra själv ;).

Sparbössa fick Algot i doppresent, men pengar till det egna kontot tar han gärna emot. Det får inte mamma och pappa ta pengar i från, ifall någon nu undrar.

Gåvagn, bräda med spikar att hamra på, en leksaksbil, flera saker som låter och/eller lyser, någraa duploklossar, flera varianter av träklossar (utan alfabet) har Algot i vart fall redan. Ett matset med tallrik och bestick har också dykt upp. I doppresent fick Algot Brios stapel-clown och ett par leksaker som låter när man trycker på knapparna. Algot har två varianter "sorteringsboxar" med klossar (bra, för då slipper vi flytta dem mellan våningsplanen ;). Brios träklossar har vi också fått.

Eller något helt annat, som ni tycker att vart barn behöver.

...begagnat eller hemmagjort är helt okej, såväl kläder som böcker och leksaker! Och bilderna är bara exempel för att det blir så mycket roligare att läsa - se dem som inspiration!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar