lördag 6 december 2014

Snart kommer tomten

och här är Algots önskelista:

Den kaffeälskande pojken (jo mormor, han får lite kaffe ibland) skulle alldeles säkert älska en egen kaffebryggare, som den här i trä:
http://www.blaelefant.se/sv/artiklar/leksaksmat-kaffemaskin-i-tra-honeybake.html


De här klossarna med stadsmotiv var ju väldigt fina, kanske är han lite för liten för dem, men jag tror faktiskt att han skulle gilla dem med!

Musikinstrument och pussel med ljud - hur mycket bättre kan det bli? Andra fina och enkla pussel är så klart alltid välkomna - det behöver inte nödvändigtvis vara knoppussel, Algot är en fena på vanliga pussel, åtminstone på iPaden.

Algot har ju väldigt många fordon av olika slag, men jag tror att han själv anser att man inte kan ha för många traktorer och att en brandbil absolut saknas i "garaget".

En egen trumma tror vi också skulle bli mycket populärt - och kanske slipper mamman och pappan då att köksbordet används som trumma (och besticken som trumpinnar). Eller ett munspel!

I "byggbranschen" är det Duplo som gäller, fast någon stor byggare är han inte. En bottenplatta tror vi skulle vara bra, för lite stabilitet när det byggs torn!

En sån här förvaringslåda skulle vara roligt att förvara Duploklossarna i, de finns in många färger men klargrön, vit eller röd skulle passa bäst i Algots rum (de finns i många storlekar också, det här är den största).


Algot har storlek 86-92 i kläder (fast 92 är rätt stort än) och han tycker fortfarande att rosa och rött är väldigt fina färger! I skor och strumpor fungerar 22 bäst, men vinterskor har vi. Algot har dessutom ganska tjocka fötter (fortfarande).

Egentligen behöver inte Algot fler fordonsrelaterade saker (undantaget brandbilen då), men den här vägtejpen var ju för rolig: 



Böcker är roliga, mamman och pappan uppskattar både Alfons, Mamma Mu och Kråkan och andra barnböcker. Algot är nog mest förtjust i Alfons. Dessutom gillar Algot Bamse. Den enda Bamsetidningen vi har är välläst.

Vi tror att Algot skulle uppskatta vattenfärger och penslar, han är i vart fall väldigt förtjust i att rita.

Förutom fordon gillar Algot djur, både mjuka och hårda. Vi tror att en (mjuk) häst skulle kunna bli populär. 

och som vanligt är begagnat, hemmagjort, bytt, sytt eller andra varianter som innebär att man inte köper något väldigt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar